Antivirus is ‘volledig weggegooid geld’: Cisco CSO

Bedrijven zijn geld te verspillen aan beveiligingsprocessen – zoals het toepassen van patches en het gebruik van antivirus software – die gewoon niet werken, aldus chief security officer van Cisco’s John Stewart.

Spreken op het AusCERT 2008 conferentie in het Gold Coast gisteren, Stewart zei dat de malware-industrie groeit sneller dan de security-industrie te bewegen, waardoor het onmogelijk voor gebruikers om veilig te blijven.

Als patchen en antivirus is waar ik mijn geld, en ik ben nog steeds besmet te raken en ik heb nog op te ruimen computers en ik moet nog steeds om ze te herladen en hebben nog steeds de gegevens van de gebruiker te herstellen en ik heb nog steeds om het opnieuw te installeren, de volledige kosten vergelijking van dat is een verspilling.

“Het is helemaal weggegooid geld,” Stewart vertelde de afgevaardigden.

AusCERT 2008

Hij zei dat infecties zijn zo gewoon dat de meeste bedrijven hebben geleerd om te leven met hen.

“Er zijn te veel bedrijven in de wereld die daadwerkelijk geloven dat de infectie is slechts een kosten van het zakendoen en worden wennen aan doen. – In tegenstelling tot het volledig stoppen Dat is gevaarlijk,” zei hij.

Een betere manier van omgaan met het onbekende is om whitelists te gebruiken – waarin alleen toegelaten of goedgekeurde software kan uitvoeren, zei Stewart.

? Networking, Cisco koopt container startup ContainerX; Innovatie; De tech erfenis van de Olympische Spelen van Rio, internet van de dingen; Cisco zal 5.500 banen te schrappen in de nieuwste herstructureringen; netwerken; Cisco om bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport

“. Ik ben ziek van de zwarte lijst dingen die ik heb om te gaan voor de witte lijst stuff – Ik weet wat dat is omdat ik het daar,” zei hij.

Leveranciers van beveiligingssoftware niet mee eens.

Gavin Struthers, regionaal directeur voor McAfee Australiƫ en Nieuw-Zeeland, zei dat hoewel de installatie van antivirus- en bijwerken van patches zijn geen perfecte oplossing, ze zijn zeker niet een verspilling.

“Ik ben het oneens dat het een complete verspilling van geld … tegen de huidige geavanceerde aanvallen, antivirus en patches zal deze bedreigingen tegen te houden, zodat u een gelaagde aanpak en de verdediging in de diepte nodig hebben,” vertelde hij de website.com.au.

Chris Thomas, technologie specialist voor Internet Security business unit CA’s, zei dat antivirus had alleen niet voldoende bescherming te bieden.

“Het is niet een complete verspilling van geld. Als het de enige mate van bescherming dat iemand heeft, is het waarschijnlijk niet genoeg zal zijn. De wapenwedloop tussen de malware schrijvers en antivirus onderzoekers is een constante race”, zei hij.

Thomas overeengekomen echter dat whitelists zijn een goed idee: “De manier waarop de beveiliging gaat nu is, zoals John Stewart zei vandaag, whitelisting, zoals in ‘het vertrouwen wat je weet’, in tegenstelling tot de zwarte lijst handtekeningen.”

Cisco koopt container startup ContainerX

De tech erfenis van de Olympische Spelen in Rio

Cisco zal snijden 5.500 banen in de nieuwste herstructurering

? Cisco te bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport