BlackBerry probeert enterprise software te houden, diensten fort; Klanten op hun hoede

ORLANDO – Stephen Bates, hoofd van de BlackBerry’s enterprise software en services unit, had een zware baan deze week: Overtuig zakelijke klanten dat het bedrijf zal rond zijn en kan een toonaangevende mobiele device management speler.

Gartner Symposium ITxpo

Good Technology CEO Christy Wyatt zei vragen van BlackBerry-klanten hebben in de afgelopen weken steeg. “We hebben een enorme verandering in gesprekken gezien in de afgelopen twee weken over BlackBerry migraties,” zei Wyatt;. AirWatch CEO John Marshall zei dat zijn kleine Canadese sales team heeft gezien leidt spike, omdat de BlackBerry ellende opgedoken. “Bedrijven waren bereid om de bus te schoppen op de weg op de BlackBerry migraties, maar dat laatste winst rapport bang voor een heleboel mensen,” zei Marshall;. Multiple mobile device management spelers zoals MobileIron en tientallen anderen zien soortgelijke vragen.

Je weet dat de BlackBerry verhaal inmiddels. De divisie apparaat is een wrak na een nieuw besturingssysteem en smartphones niet hits geworden. Het bedrijf kondigde een afschuwelijke kwartaal. BlackBerry zag eruit alsof het was in een dodelijke spiraal, maar dan Fairfax Financiële stapte in met een aanbod om het te nemen prive. Fairfax ligt een vloer in BlackBerry’s marktwaarde en nu geruchten in overvloed die onderneming reuzen rondneuzen op onderdelen van het bedrijf.

“We gaan richten op wat we goed in zijn.” -BlackBerry’s Stephen Bates

2014 enterprise trends: BYOD pijn, HTML5 apps, hybride cloud, SDx; Microsoft’s Ballmer: We zullen een Windows te krijgen, meerdere schermen; Server pikorde zal worden herschikt, Google’s Schmidt: Android veiliger dan de iPhone, CIO’s zien Google als de meeste innovatieve, 3D printing: Supply chain winsten maar IP, bioprinting risico weefgetouw, want het van 2020, big data-explosie presenteert het leven, de dood veiligheidsrisico’s

Dit verhaal kan gaan over laatste snik BlackBerry’s. Het kan ook zijn over de manier waarop BlackBerry infrastructuur zullen leven en spelen een grote rol in het mobiele ecosysteem, zelfs als het bedrijf wordt opgebroken. Niemand weet precies op dit moment hoe deze saga zal spelen, maar BlackBerry enterprise rivalen lijken te profiteren.

Bates ‘tegenzet was eenvoudig: Praat met zo veel mogelijk klanten. “We gaan richten op wat we goed in zijn,” zei Bates. “Als we voorbij deze fase kunnen we alle mobiele eindpunt te verbinden en ik probeer om het bedrijf te organiseren om die visie te verwezenlijken.

“In de tussentijd, ik ben fit voor de volgende ronde”, zegt Bates.

BlackBerry op dit moment praat het management voor mobiele apparatuur, BlackBerry Enterprise Server 10 en netwerkinfrastructuur dat de veiligheid in zijn DNA heeft. Deze infrastructuur heeft een steeds sterke installed base en carrier partners op de onderneming kant van de mobiele vergelijking. “Het enige wat ik nu kan doen is praten met klanten die ons hebben gebruikt voor het jaar,” zegt Bates.

Mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Ook; BlackBerry execs pitchen zakelijke klanten: “BlackBerry is hier te blijven; Consortium biedt BlackBerry te kopen voor $ 4700000000; BlackBerry previews van nieuwe mobiele enterprise-oplossing in de cloud; Gartner: BlackBerry is dood. ‘Nog niet,’ zegt telefoonmaker; BlackBerry meldt $ 965m verlies, dankzij Z10 flop

Klanten worden wroeten voor BlackBerry in vele opzichten, omdat ze een langdurige relatie met het bedrijf hebben gehad. Echter, de upgrade van BES 9 tot BES 10 is aanzienlijk en inspireert tech leiders om te kijken naar andere opties. collectieve ellende BlackBerry’s kon niet komen op een slechter moment. BlackBerry lanceerde een wolk versie van zijn device management toepassingen die Bates is optimistisch over.

BlackBerry is “gewoon wachten tot de datum op de grafsteen te zetten.”

Onze informele controles met CIO’s geven aan dat ze willen BlackBerry een kans te geven en sommige zijn van plan om te blijven om te zien wat zich ontwikkelt. Echter, deze tech leiders moeten exitstrategieën te plotten. Er zijn maar weinig wilde gaan op de plaat.

TechPro onderzoek over dit onderwerp: Mobile Device Policy | BYOD Business Strategies – Vaststelling Plans, Deployment opties gaat het om, en kostenbesparingen | Analist briefing: Het managen van de complexiteit van BYOD met-attribuut-based access control

Er zijn enkele pessimistisch klanten. Een vice-president van IT-architectuur bij een financiële dienstverlener zei BlackBerry is “gewoon wachten tot de datum op de grafsteen te zetten.”

BlackBerry heeft ook te overlopers te overtuigen om terug naar zijn mobiliteit software komen op een bepaald punt. Een CTO bij een financiële instelling zei dat hij overgestapt uit de buurt van BlackBerry twee jaar geleden. In het begin was het moeilijk om een ​​aantal zware BlackBerry-gebruikers (vooral leidinggevenden) die hun fysieke toetsenborden hield om over te schakelen te overtuigen, maar dat terughoudendheid duurde niet lang, zei de CTO. Op het einde, de verhuizing uit de buurt van BlackBerry maakte het kijken pro-actief door te kiezen voor de populaire iOS en Android-apparaten.

Anderen leidinggevenden waren meer constructieve, maar actief te evalueren opties. “BlackBerry is te laat. Zij hadden de gelegenheid twee jaar geleden om dit te doen,” zei een exec, verwijzend naar gambit BlackBerry’s om apparaten te beheren. Een andere exec zei dat hij een verblijf met BlackBerry voor nu en voegde eraan toe dat corporate ellende van het bedrijf zal worden opgelost.

Dat laatste cursus kan zekere zin te maken voor een paar maanden. BlackBerry’s enterprise software bedrijf kon de wind met een gevestigde leverancier en doe boete. Merk ook op dat we niet een lange wachttijd voor BlackBerry praten – het financiële resultaat van de Fairfax deal of een andere optie zal binnenkort verschijnen. Het moet. En gezien het feit dat CIO’s uit te werken budgetten voor 2014 is het onwaarschijnlijk dat ze zouden gaan om een ​​grote mobiele infrastructuur inzet toch maken deze minuut.

Geruchten in overvloed dat de belangrijke enterprise spelers geïnteresseerd in BlackBerry software en services divisie kan zijn. Bates ‘toonhoogte over BlackBerry beheren van allerlei slimme apparaten zou veel beter zijn als zijn eenheid was onderdeel van Cisco of IBM.

Bates erkent dat de klanten zijn een beetje gemengd. “Sommige zijn bedrijf en van plan te wachten en te zien en anderen zijn op weg,” zei Bates. “BlackBerry zal nog steeds hier te zijn en sterker op de weg naar buiten zou kunnen zijn.

Een prangende vraag voor BlackBerry is of de verhuizing naar apparaten te beheren op meerdere mobiele besturingssystemen is gewoon een geval van te weinig en te laat.

De competitie

Bates merkte op dat het mobiele device management markt nog in een vroeg stadium. “Er zijn miljarden van de enterprise-apparaten”, zegt Bates. Hij heeft gelijk en de rijen van de mobiele device management verkopers op het Gartner Symposium ITxpo in Orlando laten zien hoe vroeg het is. Hebben we echt 100 of zo MDM-leveranciers nodig? Echt niet.

Gartner’s MDM Magic Quadrant is een beetje druk.

Bijna elke mobiele device management leverancier executive geïnterviewd door de website denkt consolidatie zal optreden. Wyatt merkte ook op dat het heel vroeg in de mobiliteit management game.

AirWatch’s Marshall zei dat het grootste vraagteken met de MDM ruimte, en een potentiële klop op BlackBerry, is voortdurende ondersteuning. “Als er ontslagen, ondersteuning zorgen te volgen. De ondersteuning van mensen vertrokken zijn ook op zoek naar een baan”, aldus Marshall.

Speciaal verslag: De Bring Your Own Device fenomeen is omvorming van de manier waarop IT wordt gekocht, beheerd, geleverd en beveiligd. We kijken naar wat het betekent, hoe om te gaan, en waar het heen gaat in de toekomst.

Bates betoogde dat de steun zal blijven en BlackBerry is goed ingeburgerd.

Ondertussen, mobile device management is nieuws van vorig jaar in vele opzichten. Tijdens de Gartner conferentie, de groot woord was container. Grofweg een container is software die corporate data gesegmenteerd kan houden en beveiligen van persoonlijke spullen.

Samsung’s Knox software is een container die segmenten personal en werk. Samsung’s Jae Shin, vice-president van het bedrijf Knox business unit, die zich richt op de onderneming en het veiligstellen van Android, zei dat de consument reus B2B-divisie heeft 29 piloten aan de gang in bedrijven en actief richt op belangrijke verticale markten – de financiële dienstverlening en de overheid – die ook toevallig BlackBerry bolwerken.

AirWatch overneemt container draait om de inhoud en samenwerking. Marshall zei MDM is een commodity en de inhoud is waar het om gaat. In dat opzicht, AirWatch begint meer te lijken op Box.

Citrix is ​​op ieders radar als een mobile device management en mobiliteit speler. Citrix richt zich op data en applicaties. De aanpak van Citrix is ​​om virtualisatie benaderingen te brengen voor de mobiliteit via de ontvanger software. Citrix heeft ook gelaagd in collaboration tools.

De granaatscherven op apparaten

Sunil Potti, vice president en general manager van Citrix’s cloud networking-groep, zei dat het bedrijf de mobiliteit instrumenten worden steeds meer van een architectuur overweging. Potti zei MDM is tafelinzetten en de mobiliteit overwinning is apps, productiviteitstools en de bescherming van data. “Onze focus ligt op de apps en data,” zei Potti.

Toen hem werd gevraagd over de wedstrijd, Citrix zei VMware, AirWatch en zelfs Box zijn vandaag of zou kunnen zijn mobiliteit rivalen.

De vangst is dat Citrix de aanpak constant verbindingen via mobiele netwerken zal nodig hebben om goed te werken. De aanpak van Citrix is ​​sterk in de veronderstelling netwerken samenwerken.

Wat goed, het veld is dat het bedrijf al een lange tijd is geweest en ziet er op dit moment zeer stabiel ten opzichte van worstelen BlackBerry. Goede beheert ook meerdere apparaten en platforms.

Bates erkent de concurrentie, maar stelt BlackBerry security DNA maakt het anders. respons BlackBerry om de container modewoord is de Balance software. Bates zei Citrix is ​​een interessante mobiele device management-speler en Microsoft kan altijd uit haar middelen gegeven.

BlackBerry grootste MDM kwestie zal zijn als de mobiliteitsmarkt dichter bij de samenwerking benaderingen eyed door Citrix en AirWatch beweegt.

Misschien wel de grootste uitdaging voor de BlackBerry’s enterprise mobility management inspanningen wordt distantieert zich uit de buurt van een apparaat eenheid die is bijna waardeloos.

Zoals Bates in het Gartner powwow naar de website sprak, een BlackBerry-toestel was op de tafel, samen met een iPhone. BlackBerry software leidinggevenden maken een punt te zeggen dat ze hebben iPhones en voeren rond andere apparaten. Immers, BlackBerry hoopt te zien als de go-to manager van alle mobiele platformen.

Het probleem: BlackBerry is in verband met haar apparaten bedrijf, dat is geïmplodeerd. Zouden die BlackBerry Enterprise Server implementaties in bedrijven als BlackBerry-toestellen niet werden uitgedeeld als Chiclets van bedrijven ‘jaar geleden? Waarschijnlijk niet. “De blackberry” kon het bedrijf een gezonde back-end software en services bedrijf op te bouwen.

Het is ook onduidelijk of BlackBerry infrastructuur kan blijven hangen als er geen apparaten op het andere uiteinde. De MDM markt is overvol op zijn zachtst en reële ambitie BlackBerry we zeggen – te beheren nieuwe categorieën apparaat aangesloten op het internet van de dingen — zal jaren duren om zich te ontvouwen.

CIO’s beslissing om BlackBerry-infrastructuur te houden zal ook een moeilijk te verkopen vooruit, zelfs als ze dat willen Bates ‘oorzaak te helpen. CEO’s en CFO’s lezen de krantenkoppen. Deze leidinggevenden ook gebruikt voor de BlackBerry-toestellen te dragen en nu toto iPhone en iPads rond. Jaren geleden, zou een CIO nooit worden ontslagen voor het kopen van BlackBerry. Vandaag de dag, een CIO zou hebben om de hogere ups die BlackBerry macht blijven ongeacht welke vorm het uiteindelijk kost te overtuigen.

Bottom line: BlackBerry stabiliteit – ook al is het geen schuld – is een open vraag grotendeels te danken aan haar apparaat bedrijf. De uitdaging zal zijn om ervoor te zorgen dat de enterprise software en diensten unit niet wordt geteerd door degenen Z10s die nooit verkocht.

TechPro Research Bill Detwiler bijgedragen aan dit rapport.

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar