Fixing iBeacon: Roam’s Dropin systeem staal bakens voor de onderneming

iBeacon is klaar om location-based services te leveren binnen in winkelcentra, campussen, openbare voorzieningen, zoals stadions en gebouwen van alle soorten. Maar er is nog een hoop werk te doen om het bruikbaar te maken.

Van de kleine, goedkope, derden Bluetooth bakens naar backend systemen voor het beheer, is er engineering en codering te doen.

Wanneer twee ontwikkelaars uit Nieuw-Zeeland-gebaseerde app-ontwikkelaar Roam Creative begon te kijken naar iBeacon, vonden ze een aantal echte problemen. Geïmporteerde bakens zou gloednieuw komen met lege batterijen. Het toestel moest worden gedemonteerd om te veranderen deze batterijen en de levensduur van de nieuwe batterijen was verdacht.

Zonder enige grote veranderingen, zouden deze dingen een nachtmerrie voor de gebruikers te beheren.

Dus gingen ze over het maken van deze wijzigingen, het ontwerpen van een nieuw baken met een krachtige batterij en de nieuwe firmware, die in een back-end management console op levensduur van de batterij zou melden en laat remote firmware-upgrades. Oprichters Ben Morreau en Chris Moore noemen het systeem Dropin.

Morreau en Moore ontwikkelden zij in hun vrije tijd, terwijl het ontwikkelen van apps voor grote zakelijke klanten, zoals Telefonica en Pfizer.

Het duo zocht hulp bij een ontwerpteam bij Auckland universiteit AUT die ontworpen en prototype Roam’s Droplet iBeacon met behulp van 3D-printers. De eerste oplage van 1000 van deze is te wijten binnenkort.

Morreau en Moore keerde afzonderlijk naar Nieuw-Zeeland uit Silicon Valley en het Verenigd Koninkrijk een paar jaar geleden hebben verschillende manieren gewerkt voor Skype, de BBC en ASOS.com onder andere bedrijven. Beiden stichtten hun eigen app ontwikkeling bedrijven, maar na samen te werken op de Telefonica app project, fuseerde deze te zwerven in september vorig jaar te vormen.

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade; mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Apple’s aankondiging over; iBeacon, kwam kort na en gewekt het belang van de pair. Ze geïmporteerd enkele van de derde bakens partij die beschikbaar waren en gevonden “ze waren niet erg goed”.

“We dachten dat we beter kunnen doen,” zei Moore.

Dankzij het werk van de ontwerpers AUT’s de druppel heeft meer van de iconische Apple te kijken dan andere baken providers hebben geleverd, ook al is de lange levensduur van de batterij betekent dat iets groter is dan de meeste anderen. De Droplet gaat ook in de slaapstand als er geen telefoons rond te sporen.

Maar het was niet alleen de batterij problemen die ze hebben gevonden. Er zijn ook een aantal beveiligingsproblemen die telefoons om “spoof” bakens mogelijk geweest.

Nieuwe firmware is geschreven om deze kwesties en requirements management voor gebruikers die kon worden verwacht om tientallen of zelfs honderden eenheden in te zetten aan te pakken.

Veel baken fabrikanten zijn gericht op het maken van de units klein, Moore gezegd, maar bedrijven moeten ze beheersbaar te zijn. Constant te maken met veranderingen batterij zal de totale cost of ownership te vergroten.

Hij zei dat de druppel de levensduur van de batterij zal naar verwachting tot zeven jaar en een kleinere versie gemaakt kan worden als er vraag is.

Nieuwe software is geschreven van de telefoon apps zo goed en voor de back-end cloud dashboard console, die via Amazon Web Services.

Deze zorgen ervoor dat geautomatiseerde regels gebaseerde aanbiedingen te leveren, samen met andere vormen van gerichte messaging en ook voor de telefoon op basis van betaling en loyaliteit. Een software development kit is ook ontwikkeld.

Trials zijn ingesteld om verder te gaan en in het buitenland interesse in het project is snel opbouwen, aldus Moore. Een buitenlandse vooruitzicht is op zoek naar ergens tussen de 5.000 en 50.000 bakens te zetten.

printplaten de druppel worden vervaardigd in Shenzhen, China, de specificaties van Roam, terwijl de darmen en de montage is in eerste instantie gebeurt op Morrow Industries, in Drury, ten zuiden van Auckland, Nieuw-Zeeland.

iBeacons zijn traag te halen tractie, “zei Moore. “Er is zeker een noodzaak, maar retailers nog wat aarzeling.”

Ten aanzien van de business model, Roam is blij om bakens en de SDK en diensten te leveren, maar de belangrijkste focus zal liggen op grotere onderneming implementaties. De Bakens zijn voorlopig geprijsd op $ US30 per stuk.

Moore zei dat tot 60 miljoen bakens worden voorspeld worden ingezet, zodat de markt mogelijkheid is “zeer, zeer groot”.

In de tussentijd is er nog veel te doen. Roam werkt aan business intelligence drill-down functies voor de console, analytics en warmte kaarten van activiteit.

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test