Google: 10 procent van de sites zijn gevaarlijk

De zoekgigant uitgevoerd in diepgaand onderzoek naar 4,5 miljoen websites en vond dat ongeveer een op de 10 webpagina’s met succes kunnen “drive-by download” een Trojaans paard-virus op de computer van een bezoeker. Dergelijke kwaadaardige software maakt het mogelijk potentieel hackers toegang krijgen tot gevoelige gegevens die zijn opgeslagen op de computer of het netwerk, of malafide applicaties te installeren.

Google’s rapport (PDF: The Ghost in the Browser: Analyse van Web-based malware), publiceerde vorige week, zei dat de stijging van de web-based kwaadaardige software is geholpen door de toenemende rol die het internet speelt in het dagelijks leven, samen met de gemak bij het opzetten van websites.

Graham Cluley, senior technisch consultant bij Sophos, zei Google is de nadruk op een verslechterende trend en “een groot probleem” voor bedrijven en individuele Web navigators.

Een gemiddelde van 8.000 nieuwe URL’s met kwaadaardige software naar voren elke week in april, Cluley gezegd, eraan toevoegend dat het idee dat dergelijke software woont alleen in de donkere hoeken van het internet is erg verouderd. Zeventig procent van de webpagina’s te hosten van malafide software zijn te vinden op legitieme websites doelwit van hackers, aldus Sophos.

Om kwaadaardige software op websites te plaatsen, hackers manipuleren webserver beveiliging, gebruikers geposte inhoud, reclame en widgets van derden, aldus Cluley. “Ze worden gebruikt om malware via e-mailbijlage te verspreiden. Wat ze nu doen is spam uit URL’s.”

Cluley waarschuwt bedrijven dat ze “niet kunnen gebruikers te beschermen door het beperken van welke sites ze gaan. Je moet om te beginnen met het beschermen van uw toegang tot het Web en uw e-mail gateway.”

Tim Ferguson van Silicon.com gemeld uit Londen.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond