Google voegt offline modus naar Gmail, Calendar, Docs apps

Google kondigde op woensdag dat het offline mogelijkheden zou toevoegen aan de Apps-suite van cloud-gebaseerde software, waaronder Gmail, Calendar en Docs.

Het bedrijf zei dat de toevoeging is een reactie op een steeds mobielere bevolking die niet altijd beschikken over een draadloze toegang overal, zoals in vliegtuigen, treinen en in de auto. Zij stelde eerst de toevoeging tijdens zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie, Google I / O, dit jaar.

Gmail offline wordt vandaag beschikbaar zijn. Offline modi voor Google Calendar en Google Docs zal inzetten “in de komende week, vanaf vandaag,” aldus het bedrijf.

Enkele punten

We zijn de grenzen van de moderne browsers om dit mogelijk te maken, “het bedrijf schrijft:” en terwijl we hopen dat veel gebruikers al vindt de huidige offline functionaliteit nuttig, dit is slechts het begin.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Apple geeft iWork functies voor samenwerking

Microsoft rundvlees Skype’s team samenwerkingsmogelijkheden op Slack te nemen

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze

Gmail Offline is een HTML5-powered Chrome Web Store-app die veel zoals Gmail voor tablets ziet. U kunt lezen, beantwoorden, ordenen en archiveren van e-mail zonder een verbinding. Eenmaal geïnstalleerd, kunt u blijven gebruiken Gmail nadat een verbinding wordt verbroken;. Google Calendar en Google Docs ook zorgen voor een online, offline overgang. Agenda kunt u evenementen en RSVP om uitnodigingen te bekijken, ondertussen, Docs kunt u documenten en spreadsheets te bekijken. (Offline bewerken is nog niet klaar, aldus het bedrijf.) Beide kan worden geactiveerd door te klikken op het pictogram “gear” instellingen in de rechterbovenhoek van het browservenster;. IT-beheerders kunnen Chrome Web Store-apps inzetten om gebruikers massaal door het opzetten van de organisatorische voorwaarden van Chrome.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Apple geeft iWork functies voor samenwerking, samenwerking, Microsoft om rundvlees Skype’s team samenwerkingsmogelijkheden op Slack te nemen; mobiliteit; Braziliaanse overheid zou verbieden Waze