Google stopt China-only muzieksite

Google heeft zijn muziek download service sloot in China als het is niet zo goed als het web reus wilde dat het gedaan.

Volgens Google China’s blog post op vrijdag, maakte de beslissing, want het moest voorrang geven aan de ontwikkeling van haar producten. “De impact van dit product is niet zo groot als we hadden verwacht, dus hebben we besloten om middelen te verschuiven naar andere producten,” verklaarde zij.

Google voegde het in China gevestigde personeel dat werkzaam is op de muziek site zal worden toegewezen om te werken aan andere projecten, zodat er geen banenverlies. Vanaf nu hebben alle streaming en legale MP3-downloads is beƫindigd en de gebruikers zullen worden gegeven tot 19 oktober om hun muziek playlists te exporteren als downloadbare bestanden.

De China-gebaseerde muziekdienst werd gelanceerd in maart 2009 en overleefde de neerslag tussen Google en de Chinese autoriteiten op diens verzoek voor de exploitant van de zoekmachine om zoekresultaten te censureren.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen